Letna proizvodna zmogljivost dvokolesnih električnih vozil v obeh krajih presega 10 milijonov

29-03-2023

Od 27. do 28. marca,"Zeleni nizkoogljični, pametni svet"- Seminar o sodelovanju na področju inteligence dvokolesnikov in elektrifikacije v regiji Chengdu-Chongqing je potekal v Ziyangu v Sichuanu. Novinar je na srečanju izvedel, da je letna proizvodna zmogljivost dvokolesnih električnih vozil v Sečuanu in Chongqingu presegla 10 milijonov. V prihodnosti bosta oba kraja sodelovala pri ustvarjanju novega visokogorja za pametna električna vozila.


Agencija za raziskave industrije napoveduje, da bo obseg prodaje kitajskega trga dvokolesnih električnih vozil leta 2023 dosegel 54 milijonov. V zvezi s tem so predstavniki vseh družbenih slojev, ki so se udeležili srečanja, poudarili, da je to zagotovilo nove industrijske priložnosti za Sečuan in Chongqing .


Električna dvokolesna vozila lahko razdelimo v tri kategorije:"električna kolesa","električni mopedi"in"električni motocikli". Wang Ning, predsednik kitajske gospodarske zbornice za elektroniko, je dejal, da je trenutna kilometrina električnih koles dosegla več kot 100 kilometrov, čas polnjenja pa se nenehno skrajšuje. Z nenehnim razvojem tehnologije in nenehnim naraščanjem povpraševanja na trgu se pričakuje, da bodo električna kolesa postala glavno prevozno sredstvo za mestna potovanja.


Poleg električnih koles bi morala v očeh mnogih ljudi v industriji tudi Sichuan in Chongqing"opravijo svoj del"v industriji električnih motociklov. Leta 2022 bo prodaja motociklov v moji državi dosegla 21,42 milijona, od tega bodo električni motorji predstavljali 35 %. Glede na nacionalne emisijske standarde se ocenjuje, da se bo med letoma 2022 in 2025 150 milijonov nadstandardnih motociklov po vsej državi obrnilo na električni trg, kar bo še povečalo obseg industrije električnih motociklov.


Na seminarju tistega dne je bila uradno podeljena licenca industrijskemu parku za inteligentno proizvodnjo električnih vozil Chengdu-Chongqing, ki se nahaja v gospodarski coni Ziyang Linkong. Poznavalci industrije verjamejo, da to pomeni, da je sodelovanje Sichuan-Chongqing vstopilo v novo fazo pri ustvarjanju novega visokogorja za industrijo pametnih električnih vozil.


Razume se, da ima industrijski park inteligentne proizvodnje električnih vozil Chengdu-Chongqing načrtovano površino več kot 500 mu in se bo osredotočil na izgradnjo visokotehnološkega parka s popolnimi podpornimi objekti in visoko stopnjo inteligence. Trenutno se je v parku naselilo več kot 10 podjetij, vanj pa se namerava naseliti več kot 30 podjetij.


V naslednjem koraku bosta Sichuan in Chongqing dejavno raziskovala skupna podjetja navzgor in navzdol v proizvodnji dvokoles, skupaj izvajala tehnološke preboje, rekonstruirala industrijsko ekologijo in tržno strukturo ter usmerjala ključna podjetja k vključevanju novih tehnologij, kot je na- čipi na plošči, vgrajeni operacijski sistemi in navigacija Beidou s kolesi. Pilotna integracija električnih koles bo spodbujala optimizacijo in nadgradnjo modelov industrijskega sodelovanja in korporativnih oblik.


Na seminarju tistega dne je več kot 80 električnih vozil, podjetij za elektrifikacijo novih energetskih vozil in inteligentnih industrijskih verig, znanstveno-raziskovalnih ustanov in investicijskih institucij iz Chengduja in Chongqinga ter drugih delov države izvedlo projekt priklopa na kraju samem in razpravljalo v globina dveh Uspešne izkušnje in učinkovita pot inteligentnega in elektrificiranega razvoja kolesnih vozil.


Dogodek sosponzorirajo ljudska vlada mesta Ziyang, strokovni odbor za inteligentna električna vozila Kitajske elektronske gospodarske zbornice in BOE Precision Electric Co., Ltd.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)

Politika zasebnosti